Tacopaj
Då josse inte ens har gjort tacopaj tänkte jag att det verkligen var på tiden att ett sådant recept kom ut på vår blogg. De flesta gör ju dessa olika med det här är såsom jag brukar göra den.
Pajdeg har vi ju lagt upp här tidigare så det är väl lite onödigt men jag är snäll:
3,3 dl mjöl (gärna dinkel blandat med nån annan nyttigare variant, graham tex)
125 gr smör
några matskedar vatten
125 gr smör
några matskedar vatten
ev. salt.
Fyllning:
ca 400-500 gr Köttfärs med tacokrydda
ca 2-3 dl Creme fraiche
några matskedar majonnäs
4-5 tomater
5-10 feferoni (beroende på hur starka dom är och hur starkt man vill ha det)
salt
Såhär gör du:
Knåda pajdegen och pressa in den i en form. Förgrädda i ca 10 min i 200 (tror jag det var?) grader.
Under tiden steker du köttfärsen och har i tacokryddan.
några matskedar majonnäs
4-5 tomater
5-10 feferoni (beroende på hur starka dom är och hur starkt man vill ha det)
salt
Såhär gör du:
Knåda pajdegen och pressa in den i en form. Förgrädda i ca 10 min i 200 (tror jag det var?) grader.
Under tiden steker du köttfärsen och har i tacokryddan.
Hacka även tomaterna och feferonisarna. Ha i dom i en skål tillsammans med cremefraichen och majonnäsen. Salta vid behov.
När pajen är förgräddad har du över köttfärsen först och därefter cremefraicheblandningen. Ställ därefter in pajen återigen i ugnen tills den fått lite färg på sig.
När pajen är förgräddad har du över köttfärsen först och därefter cremefraicheblandningen. Ställ därefter in pajen återigen i ugnen tills den fått lite färg på sig.
Serveras gärna med tacochips och lökringar. OSLAGBART!
/Carro